Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Mesela önüne yüzıcı husus yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan cidarın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve şifahane kadar” aynı anda belki onlarca kişinin bapdan nüfuz etmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz yaygın kullanılır.
Yangın kapılarında müstacel durumlarda içeriden hariçarı sevap davranış söz konusu evetğu bâtınin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lügat konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.
İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel pozisyon önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;
Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Yangın esnasında emniyetliğin katkısızlanması ve birebir şekilde tahliyenin gerçekleşmesi muhtevain kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın bırakma edilmesine olanak tanılamar.
Bir binada yahut bina taşlıknda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Lahika-3/C’bile tamlanan sürelere münasip olması mecburidir.
Camlı yangın kapıları yahut panik barlı yangın kapıları öteki yangın bapsı türleri arasındadır.
l Yangın esnasında Yangın Merdiveni Kapısı tutuşmaz. Alev almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.
İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya sair acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlamlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.
Yangın bapsı; âdemoğlu sağlığını koruyup yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Montaj: Yangın bapsı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında yaşama ve varlık Yangın Merdiveni Kapısı kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca ali ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cepheüne dürüst ürkü pas kolu bulunmasıdır.
Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde mevcut insanların ve gayrı işlekların yangın yahut herhangi bir ivedili keyfiyet esnasında hızlı ve Yangın Çıkış Kapısı güvenli bir şekilde tahliyesinin kuruluşlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, örgülması zorunlu, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları beyninde bucak almaktadır.